Hierbij een aantal tips waarmee je zelf het resultaat van de foto's sterk kunt verbeteren: 

 • Verzorg je huid goed, denk ook aan handen (eventueel voeten) en nagels. Laat je haar bij voorkeur van te voren stylen (het is mogelijk om tegen een meerprijs een visagist/haarstylist voor je te regelen).
 • Scheer je het liefst de dag vóór de fotosessie. Mannen hun gezicht, vrouwen hun oksels en benen, denk ook aan het verzorgen van je wenkbrauwen.
 • Kleding mag opvallend en afwijkend zijn (het ziet er op de foto vaak minder afwijkend uit dan in het dagelijkse leven) maar blijf jezelf. Je bent een artiest en het zou leuk zijn als je dat op de foto ziet. Denk daarom ook eens aan accessoires als een hoed, sieraden,  je instrument etc.
  Belangrijk is wel dat je kleding uitstraalt wie je bent dus neem vooral ook mee waar je je prettig in voelt, neem liever teveel dan te weinig kleding mee. Op de dag van de fotosessie kijken we dan samen wat we gaan gebruiken.
 • Vermijd op de dag van de fotosessie het dragen van kleding met strakke bandjes of manchetten, strakke sokjes kragen en dergelijke. De ongewenste afdrukken en huidverkleuringen hebben vaak veel tijd nodig om te verdwijnen.
 • Kies liever voor onzichtbaar ondergoed bij doorschijnende stoffen. Kies voor luxe ondergoed  indien zichtbaar. Het is handig om  huidkleurig ondergoed mee te nemen, het liefst strapless.
 • Kies bij voorkeur rustige/effen kleding, tenzij je een statement te maken hebt. Bedekkende en/of winterkleding vooral als het extravagant is. Publiciteitsfoto's met zomerse kleding zijn het hele jaar door te gebruiken in tegenstelling tot foto's met winterse kleding. Fijne streepjes en blokjes, o.i.d. zijn niet prettig te fotograferen. Ik adviseer je om verschillende sets mee te nemen.
 • Over the top is beter dan een understatement. Vrouwen heel vrouwelijk, mannen heel mannelijk.
 • Als je kleding voor de gelegenheid koopt, houd er dan rekening mee dat je die doorgaans na een shoot terug kunt brengen maar meld het wél even, tijdens de shoot.
 • Zorg dat er geen katten-, hondenharen of losse draadjes op je kleding zitten.

Retouche:

Geef van te voren aan welke huidoneffenheden van tijdelijke aard zijn of waar je zelf minder tevreden mee bent en bijgewerkt zou willen hebben. Het is daarbij wel goed om te weten dat niet alles volledig te retoucheren is.

 Mindset: 

Gezellige en relaxte sfeer. Je hoeft niets te doen dat je niet wilt of waar je je niet comfortabel bij voelt. Alles gebeurt in overleg. We nemen alle tijd.

Waar & Wanneer:

Lees de callsheet goed door zodat je weet waar je moet zijn, wanneer, hoe laat, wat je mee moet nemen en wat er van je verwacht wordt. 
Als er eventueel nog verdere vragen zijn kan je te allen tijde contact opnemen.